Bebeklerde Ağız ve Diş Sağlığı

34
0
bebeklerde diş sağlığı önemi

Bebeklerin sağlıklı bir yaşam sürmesi ağız ve dişlerde başlar. Bebek beslenmesinde ağız ve diş sağlığı önemi büyüktür. Bu yüzden ağız ve diş sağlığı için ağız ve diş bakımı temizliği iyi yapılmalıdır. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı bakım ve temizliği yapılırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Bu durumlara dikkat etmemeniz halinde bebeğinizin diş etlerine zarar verebilirsiniz.

Ağız içi temizlemek için sizlere tavsiyeler sunuyoruz

Diş gelişimi bebeklerde doğum öncesinde başlar. Olgunlaşma ile birlikte dişler doğumdan sonra ortaya çıkar. Dişler sıra ile diş etlerini delerek ortaya çıkar. Diş çıkarma döneminde bebeklerde bazı durumlar gözlenir. Bebekler kuru öksürmeye başlar, uyku bozukluğu yanı sıra, huzursuzluk ateşlenme ve salya akıtmalar görülür. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı zamanını doğru belirlemek gerekir. Dişleri daha tam olarak çıkmamış bebeklerde diş fırçası ile fırçalanması doğru değildir. .

Bebeklerde Diş Ne Zaman Çıkar ?

Çocukların dişlerine bakım yapmak

Bebeklerin ilk dişi 6 ay ile 8 ay arasında görülür. Dişler görünmeye başlandıktan itibaren temizliği ve bakımı yapılmaya başlanır. Bebeklerde ağız ve diş sağlığı sabah kahvaltıdan sonra ve yatmadan önce en az 2 defa temiz bir tülbent gazlı bez ile ıslatılıp dişler silinerek temizlik işlemi yapılır. Bebeğin arka dişleri çıkmaya başladıktan sonra artık diş fırçalamaya başlanır. Bu süreden önce gazlı bezle temizlik işlemi devam eder. .

Diş fırçalamayı çocuklara alışkanlık haline getirmek zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Çocuk diş fırçalama tekniğini tam olarak yapamayabilir. Çocuklar genelde dişlerin görünen yüzlerini fırçalarlar. Bu yüzden diş fırçalama tüm noktalarda gerçekleşmesi gerekir.

Bebek Diş Fırçası Nasıl Olmalı?

İdeal bir dış fırçası ağız büyüklüğüne uygun olmalıdır. Yumuşak naylondan üretilmiş olmalıdır. Sert fırçalar dişlerin aşınmasını sağlar. Fırça kılları aşınınca mutlaka fırça değiştirilmesi gerekir. 2 yaşına kadar bebeklere diş fırçası kullanması önerilmez. Diş fırçalama işlemi en az 2 dakika sürmesi gerekir.

bebeklerin dişleri nasıl temizlenir

Bebeklerde ağız ve diş sağlığı konusuna dikkat edilmediğinde ağız içinde mantar ve pamukçuk görülür. Pamukçuk ağız içinde oluşan bir enfeksiyon durumudur. Kişiye acı verir ve sindirim sistemini olumsuz etkiler. Ağız içi karbonatlı su ile güzel bir şekilde temizlenmelidir.

Nasıl Buldunuz ? Puanla
[Total: 1 Average: 5]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz