Yenidoğan Bebeğin Yüz Temizliği Nasıl Yapılır?

29
0
Yüz temizliği ne ile yapılır ?

Bebek sağlığı açısından el ve yüz temizliği çok önem arzeder. Dünyayı tanıma ve anlama adına en çok kullandıkları organ el ve ağızıdır. Bebekler eline aldıkları her şeyi ağzına götürürler. Bu yüzden el temizliği çok önemlidir. Bebeklere günlük temizlik alışkanlığı kazandırılmalıdır. Bebeğin yüzü hassastır. Temizlerken çok dikkat etmek gerekir. Aksi taktirde kolayca tahriş olabilir. Yüz yumuşak bir bezle yavaşca temizlenmelidir. Bez bebeğe uygun bir sabunla temizlenmelidir.

Bebeklerde Göz Bakımı ve Temizliği Nasıl Yapılır?

Bebeklerin gözleri çapaklandığında gazlı temiz bir bez, kaynatılmış su içinde ıslatılarak temizlik işlemi yapılır. Temizleme işlemi yapılırken nazik olmak ve bastırmamak gerekir. Aksi taktirde cilt tahriş olabilir. Her temizleme işleminde ayrı bir tülbent kullanmak hijyen açısından önemlidir. Silme işlemi yapılırken geriye dönmek, mikrobun yayılmasına neden olur. Temizleme geriye dönmeden yapılır. Temizlik yön olarak içeriden dışarıya doğru yapılır. Gözün burun tarafından şakak yönünde temizlik işlemi yapılır. Bebek gözünde sarıya yakın akıntı gelmesi durumunda bebekte ciddi bir sağlık sorununa isaret eder. Vakit kaybetmeden bebek en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir.

Yeni Doğan bebeklerde yüz temizliği önemlidir krem veyahut yumuşak şeyler ile silmeniz gerekiyor cilt zarar görmeden

Bebeklerde Kulak Temizliği Nasıl Yapılır ?

Bebek kulağı çok hassas bir yapıya sahiptir. Bebek kulak deliğine temizlik amaçlı bile olsa birşeyler sokmak doğru değildir. Kulak arka kısmı ve kepçe kısımlarının iç kıvrım bölümleri iyi temizlenmelidir. Pamuklu temizlik çubukları bebek kulak sağlığı açısından sakıncalıdır. Kulak zarı pamuklu çubuklar tarafından zarar görebilir. Banyo yaptırırken bebeklerin kulaklarına su kaçmamasına özen göstermelisiniz.  Özellikle orta kulak iltihaplanması olan çocukların kulağına su kaçmamasına dikkat etmek gerekir. Kulaklar yıkanmadan önce kapatılmalıdır. Bebeklerin burnu tıkandığı zaman temizleme çubukları ile nazikçe açılmalıdır. Bebek ağız bölgesinde pamukcuk oluşmaması için meme başı, biberon ve emzik çok iyi temizlenmelidir.

Bebeklerde El Temizliği Nasıl Yapılır ?

Bebekler sevilirken en çok ellerine temas edilir. Mikrop en kolay ele bulaşır ve en kolay elden yayılır. Bebekler elleri ile gözünü ovuşturur ve parmaklarını ağzına sokar. Bebeğin eli her gün yeni bir bezle sabunlanıp kurulanmalıdır. Bebeğin elleri açılıp kıvrım noktaları parmak arası iyice temizlenir. Sokakta ve acil durumlarda ıslak mendil kullanılır.

Yenidoğan Bebeğin Tırnak Bakımı

Bebek tırnağı düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir. Tırnak arasına yerleşen mikroplar kolayca çoğalır ve bebeğin sağlığını tehlikeye sokar. Bebek tırnağı yumuşak bir yapıdadır, uzayınca bebeğe ciddi zarar verir. Tırnaklar mutlaka banyo sonrası kesilmelidir. Çünkü banyo sonrası tırnaklar yumuşar ve kesilmesi kolay hale gelir. Bebek tırnağı uyurken kesilmelidir. Çünkü bebek bu durumdan etkilenmez ve kesim işi kolay gerçekleşir. Uzayan tırnaklar bebeğin yüzünü çizmesine neden olabilir. Bebeğin eline küçük penye eldiven giydirmek, bebeğin yüzünü çizmesine engel olabilir. Bebek tırnağı kesmek için özel bebek tırnak makasları kullanabilirsiniz. Tırnak kesilirken parmak hizasında kıyıları düz olarak kesilir. Yuvarlak kesimler tırnak batmasına neden olur. Tırnak kesim işleminden sonra mutlaka ellerin temizlenmesi gerekir.

Nasıl Buldunuz ? Puanla
[Total: 1 Average: 5]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz